Bilocația este demonică

de K. B. Napier

Mulți indivizi pretind bilocația (sau multilocația). Ceea ce înseamnă că se află în două sau mai multe locuri exact în același timp. Așa spun ei. Asta nu ar trebui să se confunde cu situația în care ucenicul Filip a fosr relocat brusc de Dumnezeu, de pe malul unui râu, într-un oraș, fapt în care a existat un element al timpului.

bilocatiaMulte secte și ocultiști, precum vrăjitoare păgâne, spiritualiști, șamani, teosofiști, budiști, iudei și mistici creștini, hinduși și alții pretind acest fenomen. Cred că din această scurtă listă puteți vedea că nu este un concept biblic! Conceptul este ușor diferit de „teleportare”, care implică un element al timpului, între o locație și cealaltă (și care a fost făcută populară de emisiuni SF precum „Star Trek”).

Psihologii paranormali cred că acest gen de activitate este o „experimentare a unei apariții”, pe care o văd mai degrabă ca pe un fel de disturbare a percepției, decât ca pe ocultism adevărat. Este și modul în care descriu ei fantomele etc. O altă explicație pe care o dau ei este că aceeași persoană nu este în două locuri exact în același timp. Mai degrabă ei spun că a doua persoană este un doppelgänger sau un „dublu”.

Cei cu înclinații spiritualiste cred că doppelgängerii sunt o formă sinistră a bilocației, fiindcă tind să aducă „ghinion”, precum boală, accident sau moartea persoanei al cărei dublu îl reprezintă. Astfel, dublul nu este o persoană separată, ci o reproducere a persoanei originale. Toate acestea sunt relatate într-o diversitate de narațiuni istorice în diferite părți ale lumii.

Se spune că „sfinți creștini” au experimentat bilocația, dar numele lor a făcut să fie evident că erau mistici romano-catolici, deci mărturiile lor trebuie să fie tratate ca false sau ca un rezultat al schimbărilor făcute în percepție, prin post sau printr-o altă activitate religioasă care a schimbat percepția.

bilocatia 2Majoritatea teoriilor sugerează că în bilocație nu există de două ori aceeași persoană, ci că a doua persoană este un dublu proiectat a persoanei reale. Uneori dublul ar putea fi o fantomă. Am aflat despre un caz de acesta în perioada cât am lucrat în psihiatrie. O tânără pe care o consiliam, care era vrăjitoare, a avut o vizitare într-o seară, când era în pat, și a țipat. A „văzut-o” pe colega mea asistentă intrând în cameră și stând în picioare lângă patul ei. Dar doppelgängerul era vizibil numai de la piept în sus. Asistenta nu era de serviciu. Astfel, persoana era o „fantomă” care plutea în aer. Există, de asemenea, relatări despre oameni care și-au „văzut” rudele, aceasta de obicei în asociere cu decesul rudelor, de exemplu, stând în picioare lângă patul lor, în cameră, într-un coridor și așa mai departe. Toate acestea țin de „fantome”.

În acest moment ar trebui să spun că bilocația, fie ea „solidă” sau fantomatică, nu este un fenomen susținut biblic. Ea poate să aibă una din două posibile explicații. Prima, că este fie o activitate psihologică asociată cu nivele înalte de anxietate sau cu efectele drogurilor, cu o traumă externă sau cu o particularitate a creierului (de exemplu, o formă de epilepsie). A doua cauză este ocultismul.

Deci, dacă bilocația nu este doar o percepție greșită, este demonică. Faptul că unele cazuri sunt „fantomatice” (precum apariția colegei mele la o vrăjitoare) ne arată că demonii sunt la lucru. Aceasta presupune că celelalte explicații nu sunt de luat în seamă. Demonii pot să apară ca ființe omenești, fie în formă solidă, fie ca o apariție. Ceea ce nu ar trebui să vă surprindă, fiindcă demonii au fost cândva îngeri cerești. Apoi au fost alungați din rai, împreună cu Satan. Ei continuă să aibă aceleași puteri ca îngerii cerești, și astfel pot să apară ca oameni: vă amintiți de cei doi îngeri care L-au însoțit pe Cristos într-o vizită la Avraam? Demonii pot să-i imite pe oameni, iar această activitate este adesea experimentată de oamenii nesăbuiți care merg la ședințe de chemare a morților.

Demonul va imita o persoană, de obicei moartă, ca să-i convingă pe cei vii să abandoneze incredulitatea și să-i asculte de psihici și de alte ocultisme. Fiindcă demonii trăiesc de când au fost creați, au o cunoaștere extensivă despre oameni și pot chiar să le imite vocea și manierele. Tind să cred că atunci când cuiva îi apar „rude” chiar înainte de moartea acestora, este ceva demonic, folosit pentru a lega apariția de o practică ocultă la care demonii ar vrea a privitorul să se dedea.

Atunci bilocația este fie o iluzie (psihologică, dar cu o listă de posibile cauze), fie demonică. Propria mea convingere este că în principal este demonică.

Alte apariții nu au un înțeles cunoscut direct, dar este convingerea mea că orice apariție este un mijloc de contact folosit de demoni, care încearcă să convingă pe cineva că acest gen de fenomen este real (chiar este real), iar persoana care vede este convinsă și este probabil să înceapă să fie interesată de alte ocultisme. Apoi este un mijloc folosit de demoni pentru a-i „prinde” pe oameni, pentru ca ei să aibă un interes activ în chestiunile psihice (oculte). Asta se poate întâmpla și cu creștinii naivi.

Ce să faci dacă vezi o bilocație? Roagă-te imediat Domnului să o îndepărteze și să-ți dea pace. Spune-i ființei să plece în Numele lui Isus. Spune-ți ție însuți în minte că a fost o manevră folosită ca să-ți trezească interesul pentru ocult. Dacă se întâmplă din nou (fiindcă demonii pot fi persistenți), fă din nou același lucru și alungă demonul în Numele lui Isus.

[Bilocation. Copyright © 2011 Bible Theology Ministries. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul https://www.christiandoctrine.com, unde nu mai este disponibil.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *